Cilvēki bieži jautā, kāpēc uzturā ir vajadzīgi vitamīni un mikroelementi?
Vitamīni un minerālvielas ir būtiskas (esenciālas) uzturvielas, bez kurām veselība, pat dzīvība nav iespējama jo tās organismā nodrošina simtiem dzīvību uzturošu funkciju. Veselīgs, pilnvērtīgs uzturs joprojām ir labākais veids kā iegūt pietiekamu daudzumu nepieciešamo vitamīnu un minerālvielu.
Katru dienu cilvēka ķermenis veido jaunas šūnas, kuras būvē orgānus, audus, un arī vielas kuras pārnes impulsus no vienas šūnas uz otru, tādejādi nodrošinot dzīvības procesus.
Bet, lai to paveiktu, ķermenim ir nepieciešami izejmateriāli. Tas ietver vismaz 30 vitamīnus, minerālvielas un citas vielas, kurus organisms pats neveido, piemēram,- neaizvietojamās aminoskābes, nepiesātinātās taukskābes, rindu vitamīnu, minerālvielu u.c.
Paņemsim kādu pazīstamu vitamīnu, piem. vitamīnu C. Katram jau no skolas ir zināma C vitamīna svarīgums dzīvības procesos. Ne velti vitamīna atklājējs ir saņēmis Nobela prēmiju. Šo vitamīnu organisms pats neveido un neuzkrāj.Tāpēc tas ir jāuzņem katru dienu ar pārtiku. Kā minerālvielas piemēru paņemsim visiem dzirdēto Kalciju. Arī to organisms neveido - Kalciju var uzņemt tikai no ārienes. Dzīvībai svarīgo uzturvielu trūkuma izraisītos veselības traucējumus pastiprina zinātniskais fakts, ka pašas par sevi, bez,, asistentiem,, ne Kalcijs, ne C vitamīns., ne daudzas citas uzturvielas šūnās nenokļūst. Piemēram, lai veiksmīgi uzsūkto Kalcijs ir nepieciešami vitamīni D, K un citi. Ne velti var sastapt situācijas, kad asinīs Kalcija ir pietiekami, bet kauli irdeni un trausli. Kalcijs bez ,,pavadoņiem,, nenonāk šūnās. Rezultātā, šodien runā par vismaz 200 slimībām, kuras izraisa Kalcija trūkums šūnās, bet, kā to pareizi uņemt, tā arī netiek paskaidrots. Tās ir gan kaulu, zobu problēmas, imūnās, sirds-asinsvadu, nervu sistēmas darbības traucējumi - tā ir tikai maza daļa.
Šis temats ir būtisks mūža ilguma un dzīves kvalitātes nodrošināšanai. Vispārzinams fakts, ka noplicinātās augsnēs nav vajadzīgo elementu pilns spektrs, pārtikas audzēšanā un pārstrādē izmanto herbacīdus, hormonus, antibiotiķus - desmitiem dažādu ķīmisku vielu. Tādejādi pārtika no vienas puses ir nutrientu nabadzīga, precīzāk sakot daudzus elementus nesatur vispār, no otras puses piesārņota ar ķīmiskām, toksiskām vielām.
Kāda te izeja? Pareizi ir lietot sabalansētu, daudzveidīgu pārtiku, kura audzēta bagātīgās, organiski mēslotās augsnes, ekoloģiski tīrā vidē - lopi, zivis, putni baroti ar dabisku, nemodificētu uzturu, pārstrādē neizmantojot ķīmiskas piedevas.
Jautājums, kā to var izdarīt?
Visā pasaulē zinātnieki cenšās atrast risinājumu pretrunai, starp pieaugošo pārtikas daudzuma nepieciešamību un dabiskas, pilnvērtīgas kvalitātes nodrošināšanu. Vislabākais variants būtu papildus pārtikai lietot uztura bagātinātājus un vitamīnus, lai kompensētu neiegūtās minerālvielas un vitamīnus.
Ja vēlies noskaidrot sava ķermeņa kopējo stāvokli, vitamīnu deficītus, potenciālās slimības, alerģijas un daudzus citus aspektus - piesakies uz biorezonanses procedūru, zvanot uz: +371 27001588!
Ņem vērā, ka procedūra aizņems ap 2 stundām!
Jau Hipokrāts ir teicis: “Lai tava pārtika ir tava medicīna!”
Comments